kort om mig

Efter en trettifemårig karriär i reklambranschen bestämde jag mig för att ta min dröm på allvar och börja måla. Jag gick en konstförberedande utbildning tidigt, men det blev Berghs reklamskola och reklambranschen för mig, istället för Konstfack och fri konst.

Så- sagt och gjort. De sista fyra åren har jag tagit måleriet ett steg vidare, skaffat ateljé och

målar schemalagt. Det har blivit dags att göra egna bilder och att uttrycka tankar på en vit plan yta med pensel. Jag målar huvudsakligen i olja eller akryl, men tusch, blyerts och kol ingår också i verktygslådan. Inte minst nu, med mina tuschlavyrer av isbjörnar. Ett par av dem är aktuella på Liljevalchs Vårsalong 2021 och jag är riktigt stolt att få vara en del av utställningen.

Som fritt arbetande konstnär har jag karriären framför mig och har hittills medverkat vid följande utställningar:

2021 april-augusti
Liljevalchs Vårsalong 2021 (jurybedömd) 

2020 juli
Helt Animalt
Separatutställning på Galleri Viken
 
2019, okt-dec
Svart på vitt
17:e teckningstriennalen
Landskrona Konsthall (jurybedömd)
 
2019, juni-juli
Vår Salong 
Kulturhotellet (jurybedömd)
 
2018, maj
Vår Salong
Helsingborgs Dagblad (jurybedömd)
 
2018, Mars-maj
Vårsalongen
Krapperups Konsthall (jurybedömd)
 

Under sommaren 2021 (12-25/7) planeras en separatutställning på Ödåkra Spritfabrik (Spritan) med temat ”Kungen utan Rike”. Välkommen om du har vägarna förbi!

Per Ekros