Om Per Ekros

Per Ekros har en trettiårig karriär i reklambranschen som art director och ett antal stora kampanjer bakom sig och åtskilliga reklampriser i garderoben. Pers förmåga att hitta det annorlunda och unika bildspråket har synts både i hans reklamkampanjer och penseldrag. För Per har reklamen varit en konstform och är representerad med reklamalster på Landskrona Museum för den bästa svenska reklamen genom decennierna. 
 
De sista tre åren har Per Ekros tagit sin livslånga dröm ett steg vidare, skaffat ateljé och börjat måla schemalagt. Det har blivit dags att få göra bilder som måste ur huvudet och att uttrycka tankar på en vit plan yta med pensel. Han målar huvudsakligen i olja eller akryl, men tusch, blyerts och kol ingår också i verktygslådan.
 
Per Ekros (1964) gick efter gymnasium och militärtjänst konstförberedande skola och hoppade på reklambranschen 1985. Gick Berghs Grafisk formgivning och illustration och har gjort otaliga illustrationer genom sin yrkesbana. Som fritt arbetande konstnär har han karriären framför sig och har hittills bara kunnat ses vid ett fåtal utställningar:
 
2020 juli
Helt Animalt
Separatutställning på Galleri Viken
 
2019, okt-dec
Svart på vitt
17:e teckningstriennalen
Landskrona Konsthall (jurybedömd)
 
2019, juni-juli
Vår Salong 
Kulturhotellet (jurybedömd)
 
2018, maj
Vår Salong
Helsingborgs Dagblad (jurybedömd)
 
2018, Mars-maj
Vårsalongen
Krapperups Konsthall (jurybedömd)
Per Ekros